Nyt hold: Hold dit hjerte sundt

Hold dit hjerte sundt
Foto: Wikipedia.

I uge 8 starter Ulfborg Klinik for Fysioterapi et nyt træningshold, ”Hold dit hjerte sundt”, for voksne, som gerne vil styrke hjertet.

Det er en god investering, fortæller fysioterapeut Lene Dybdal:

”Hjertet skal jo holde hele livet, så det er vigtigt at få pulsen op et par gange om ugen. Vi har fået flere opfordringer fra patienter om at hjælpe med individuelle træningsmål, så man kan forebygge skavanker og holde sig frisk i mange år.”

Forebyggelse er nu engang lettere end helbredelse, så klinikken håber at se mange sunde og raske motionister på det nye hold. Men man er mindst lige så velkommen, hvis man ikke er i sin ungdoms topform.

”Dårlig form og måske også overvægt er jo ikke noget, der kommer fra den ene dag til den anden. Det sniger sig ind på os, og pludselig opdager man, at trapperne føles mere stejle, end de plejer, og man bliver lettere forpustet. Vi har stor respekt for dem, der kommer til os og beder om hjælp til at komme i bedre form, og vi kan for eksempel også tilbyde hjælp til vægttab, hvis man ønsker det,” siger Lene Dybdal.

Også hjertepatienter er velkommen på det nye træningshold. Det vil i givet fald ske i samråd med lægen, så man i fællesskab kan vurdere, hvor meget hjertet kan holde til.

”Behandlingsmulighederne er rigtig gode i dag, så det behøver ikke være invaliderende at få eksempelvis en bypass-operation. Tværtimod, så er det en advarsel om, at man skal træne og holde sig i form, hvis man vil have mest muligt ud af resten af sit liv,” siger Lene Dybdal.

Man behøver ikke have en lægehenvisning for at deltage på det nye hjertestyrkende hold.

Top