Mobilbetaling skal kompensere for banklukninger

Lene1Lukning af byens sidste bankfilial gør det svært at handle kontant i Ulfborg. Nu vil fysioterapeuter tilbyde patienterne at betale med mobiltelefonen

Både Ringkjøbing Landbobank og Jyske Bank har inden for kort tid meddelt, at man lukker sine filialer i Ulfborg. Dermed er der blevet langt til nærmeste bank for både borgere og lokale virksomheder, og det kan blive et problem for virksomheder, som er vant til at aflevere dagens kontant-omsætning i banken.

Men intet skal ødelægge en god handel i Vestjylland, så nu har Ulfborg Klinik for Fysioterapi besluttet at tilbyde sine patienter at betale med mobiltelefonen, fortæller klinikejer Lene Dybdal.

”Vi havde indbrud på klinikken for nogle år siden, så af sikkerhedshensyn opbevarer vi aldrig kontanter efter lukketid, men jeg kan jo heller ikke bare tage pengene med hjem og sy dem ind i madrassen. Det ville forsikringen i øvrigt heller ikke tillade, så vi må køre ind til banken i Holstebro. Blandt andet derfor har vi en stærk interesse i, at så mange som muligt betaler elektronisk,” siger Lene Dybdal.

Klinikken har indgået aftale med både ”Swipp” og Danske Banks ”Mobile Pay”, som benyttes af over 1 million danskere, og så snart udstyret er klar, vil der blive åbnet for mobilbetaling.

Beslutningen om at tilbyde mobilbetaling har været overvejet tidligere, men lukning af bankerne i Ulfborg har fremskyndet den.

”Jeg indrømmer gerne, at jeg blev skuffet og ked af det, da jeg hørte, at bankerne vil lade os i stikken i Ulfborg. Men det ligger kodet i vores DNA herude, at vi ikke giver op, selv om vi møder forhindringer. I stedet for at løbe panden mod muren, er vi gode til at finde en vej udenom, og vores smutvej er altså mobilbetaling,” siger Lene Dybdal.

Hun er fortrøstningsfuld, når talen falder på fremtiden.

”Ulfborg har nogle gode arbejdspladser og et godt handelsliv. Det skal nok bestå, og så får vi se, om bankerne får lyst til at komme tilbage en dag. Vi bliver her i hvert fald,” forsikrer hun.

Det vil stadig være muligt at betale kontant eller med Dankort hos Ulfborg Klinik for Fysioterapi, men klinikken håber, at mobilbetalingerne vil mindske antallet af kontantbetalinger.

Top