Fysiopilates

Et gammelt mundheld siger, at forebyggelse er bedre end helbredelse. Og måske er det ikke helt forkert. Ulfborg Klinik for Fysioterapi har i hvert fald rigtig gode erfaringer træning af pilates-hold.

Øvelserne fokuserer blandt andet på udspænding og stabilitet, og vi har set rigtig gode resultater hos patienter, som lider af hovedpine eller lændesmerter. Nogle fortæller, at de nu igen kan arbejde i haven eller løfte børnene op uden at få ondt. Og en af patienterne fortalte endda, at hun ikke længere følte behov for behandling på briksen, når hun blot gjorde de forebyggende øvelser.

pilates_webTræningen byder bl.a. på nogle effektive bækkenbundsøvelser, som især mødre sætter pris på.

Nogle kvinder kan få problemer med inkontinens efter en fødsel, men desværre findes der ikke noget egentlig tilbud om efterfødselstræning i Ulfborg. Til gengæld har vi set gode resultater fra fysio-pilatesholdene, hvor en deltager blandt andet betroede os, at hun nu kan grine højt og længe uden at tisse i bukserne.

Pilates er et næsten 100 år gammelt træningsprincip baseret på skånsomme, men alligevel effektive øvelser. Der arbejdes koncentreret med vejrtrækning og de store muskelgrupper, som stabiliserer overkroppen: Ryg, mave, bryst, skuldre og nakke. Mange af øvelserne foregår liggende eller siddende på en blød måtte, og der er ingen tunge eller indviklede rekvisitter med i træningen.

Oprindeligt blev pilates udviklet nærmest som en krops-filosofi, men hos fysioterapeuten er der hverken duftelys eller meditationsmusik. Pilates er blot en af metoderne i ‘værktøjskassen’.

Vi har taget det bedste fra pilates og tilført vores faglige viden og erfaring fra behandlingen. Det betyder, at vi kan tilpasse øvelserne, så vi både tager hensyn til en eventuel skade og finder øvelser, som passer til den enkeltes formåen.

Der er en meget uhøjtidelig stemning, når vi har holdtræning. Folk snakker og hygger, også selv om man får lidt sved på panden. En af deltagerne siger, at hun kalder det sin ‘egoist-time’, fordi det ind imellem er dejligt at gøre noget godt for sig selv.

 

Fysiopilates – Træningstider:

  • Mandag kl. 8 – 9
  • Tirsdag kl. 9 – 10
  • Onsdag kl. 9 – 10
  • Torsdag kl. 17- 18 og 18-19

Kontakt klinikken, hvis du ønsker plads på et af holdene.

Top