Motionister i Ulfborg kan få gratis vejledning

Fremover vil en fysioterapeut være klar med gode råd til motionister i Sport og Fitness samt i Vestjydsk Fritidscenter

Gode råd er ikke altid dyre. Nogle gange er de ligefrem gratis, for eksempel når man fremover kan søge råd og vejledning fra en fysioterapeut, mens man træner i Ulfborg.

Fra uge otte (21. februar) vil man hver anden tirsdag kunne møde fysioterapeut Anton Munk Andersen i fitnesscentret eller i sportshallen, når man er i gang med at brænde kalorier af. Det sker i et samarbejde mellem Sport og Fitness Ulfborg, Ulfborg IF, Vestjydsk Fritidscenter samt Ulfborg Klinik for Fysioterapi, hvor Anton er en del af den faste stab.

– Kort fortalt kan man bestille tid til en kort en-til-en-konsultation med mig. Jeg vil vejlede i at udføre øvelser, hjælpe med at lægge et træningsprogram eller give råd om, hvad man kan gøre, hvis man døjer med smerter eller har brug at træne med et specifikt mål, for eksempel: ”Jeg vil gerne gå Caminoen” eller: ”Jeg vil gerne kunne arbejde i haven uden at få ondt i ryggen”, forklarer Anton Munk Andersen.

På klinikken løser han alle typer opgaver, fra individuelle behandlinger til holdtræning. Samtidig er han ved at videreuddanne sig til idrætsfysioterapeut – en sundhedsfaglig overbygning på den tre og et halvt-årige bacheloruddannelse til fysioterapeut.

– Jeg træner selv meget i fritiden, blandt andet crossfit, så jeg håber, at andre kan få glæde af både min faglighed og af mine gode og dårlige erfaringer. Jeg kan blandt andet hjælpe med at bruge maskinerne i fitnesscentret på en sikker og effektiv måde, og jeg kan måske også inspirere til nogle mere varierede øvelser, så man ikke mister motivationen, siger Anton Munk Andersen.

Mulighed for opfølgning

Der er afsat 15 minutter til hver individuel vejledning. For nogle vil det være nok til at fortsætte træningen selv, mens andre kan få behov for opfølgning.

– Hvis jeg ser tegn på en skade eller får beskrevet symptomer, som kunne tyde på sygdom, vil jeg råde folk til at gå til lægen. Tanken er ikke, at jeg skal udføre behandlinger i fitnesscentret, men jeg kan hjælpe med at udpege en god vej hen mod færre smerter, større bevægelighed og flere kræfter. Og så vil jeg måske anbefale et lidt længere forløb med individuelle behandlinger på klinikken, måske kombineret med holdtræning enten i træningssalen eller i varmtvandsbassinet i Fritidscentret, siger Anton Munk Andersen.

Eventuel opfølgende behandling og træning er ikke omfattet af det gratis tilbud om vejledning, men det behøver ikke være dyrt.

– Hvis man har en skade eller lider af smerter fra andre skavanker, kan lægen ofte skrive en henvisning til fysioterapeuten, og så er der tilskud fra den offentlige sygesikring. Det er dog også muligt at få hjælp på klinikken uden en henvisning: Nogle vælger at betale selv for at slippe for at bestille tid hos lægen først, men andre får dækket udgiften via en privat sundhedsforsikring gennem arbejde. Det kan være en god idé at undersøge mulighederne, forklarer Anton Munk Andersen.

Aftalen mellem de lokale fritidstilbud og Ulfborg Klinik for Fysioterapi gælder foreløbig i en prøveperiode på tre måneder, sådan at Anton vil være tilgængelig (efter aftale) hver anden tirsdag. Man skal blot skrive sig op til den gratis konsultation i motionscentret eller i Vestjydsk Fritidscenter.

Top